Chakra-verkleind

Met mannelijke en vrouwelijke energie aan het werk

Voorheen liet ik mijn gevoel nauwelijks toe in mijn werk. Ik dacht dat je op het werk zakelijk hoorde te zijn: het ging over doelen behalen, en de acties die daarvoor nodigzijn. Dus als ondernemer verwachtte ik dat ik succesvol zou zijn door businessplannen te schrijven: met structuur, kennis en analyses en rationele overwegingen waarop strategische beslissingen genomen konden worden die tot mooie resultaten leiden. Vooral aandacht dus voor het ratio. Alles vanuit het hoofd.

Dit maakte me helemaal niet gelukkig. Het was duidelijk en helder, maar ook rigide.

Het voelde veel fijner toen ik ook de vrouwelijke energie in mijn werk toeliet. Meer beweging, intuïtie, inspiratie, flow, verbinding en ook ontspanning. Bij mij kwam langzaamaan het besef dat er niet altijd hard gewerkt hoeft te worden. De beste ideeën en de mooiste inzichten komen terwijl je ontspant en regelmatig rust neemt. Of als je samen met iemand ideeën uitwisselt. Zo voelde ik veel meer, en dat paste beter bij mij. Ik word blij van verbinding, contact met en aandacht voor anderen en vooral ook het contact met mijn eigen lichaam en emoties.

Ieder mens is geboren met zowel mannelijke als vrouwelijke energie in zich. De vrouwelijke energie is meer gericht op het proces, minder op het resultaat. 

In de maatschappij is de mannelijke energie overheersend geweest, we zijn ons erg gaan richt op aanzien en succes. Het resultaat ervan is dat we minder openstaan voor ons gevoelsleven. We hebben het druk, nemen weinig ontspannende pauzes en het genieten en plezier is ver te zoeken.

Als mensen opbranden, is het vaak omdat de balans zoek is. De mannelijke en vrouwelijke energieën kunnen ook in het werk heel mooi samenwerken, in balans. Je voelt je krachtig en zelfverzekerd als je deze energieën beide inzet. As je kijkt naar de zeven chakra’s, zie je daar duidelijk de mannelijke en de vrouwelijke energie in vertegenwoordigd, heel mooi om en om. Wil je daar meer over weten, download dan hier mijn e-book BeBalancedinBusiness.

Laat een reactie achter