Adalyse_coaching_atelier

Van hoofd naar hart

Door opvoeding en opleiding zat ik tot enkele jaren geleden voornamelijk in mijn hoofd. Thuis werd er vroeger nooit over gevoelens gesproken. Denken was het hoogste goed, alleen weten was nog beter. Ik was wel geïnteresseerd in mensen en wat hun bewoog, daarom ben ik psychologie gaan studeren na de middelbare school. Ik vond het leuk om te leren en heb ook de studie Communicatiewetenschap afgerond. Na meerdere kantoorbanen in de zakelijke dienstverlening merkte ik dat ik vooral in mijn hoofd zat: plannen, uitzoeken, analyseren, verklaren… dit gaf me geen energie meer. Ik wilde een burn-out voor zijn en zei mijn baan op en ben als freelancer gaan werken. Dat gaf me meer vrijheid.

Daarnaast had ik tijd om sieraden van edelsteen te maken en te beginnen met mijn eigen webshop. Zo kon ik creatief zijn, en ik merkte dat mijn energie hiervan weer ging stromen. Van mijn hoofd zakte ik langzaamaan in mijn lichaam, naar mijn hart. Ik besefte ik dat het anders kon, dat in contact zijn met je lichaam een hele mooie manier is om je eigen weg te vinden en je koers te blijven varen. Dat was voor mij een openbaring. De connectie met mezelf is nu voor mij heel belangrijk.

Door middel van de edelstenen heb ik geleerd me beter te aarden en aanwezig in mijn lichaam. Bergkristal zorgt ervoor dat mijn energie weer gaat stromen. Beschermend labradoriet zorgt ervoor dat ik niet teveel prikkels binnen laat komen en zo behoud ik mijn energie. Aardende edelstenen en essentiële oliën helpen me om meer in het hier en nu te zijn en te genieten van wat er is.

Mannelijke en vrouwelijke energie combineren

Ik ben chaotisch als ik sieraden maak en er overal om me heen stenen en kralen liggen. Maar ik ben gestructureerd als ik aan de slag ga met coachen. We bespreken veel, maar komen tot de kern.

Ik houd er van om met informatie bezig te zijn, dingen uit te zoeken en te begrijpen. Dat is de rationele, mannelijke energie. Maar vervolgens wil ik het graag delen, ik zoek de connectie  met anderen. Verlangen, voelen en verbinden doe je vanuit een vrouwelijke energie. Ik heb de laatste jaren pas deze vrouwelijke energie toegelaten. Ik liep er voorheen volledig aan voorbij.

Chakra-verkleind

Mijn gevoel kwam niet aan bod, ik nam niet de tijd er bij stil te staan. Ik vind het een verrijking om meer te voelen. Meditatie, yoga, edelstenen en essentiële oliën helpen me erbij. Ik doe nu wat ik verlang, en voel aan alles dat het me veel meer voldoening geeft.

Nu  help ik ondernemers om te onderzoeken wat hun verlangens zijn om vervolgens hun dromen waar te maken. Hier geniet ik van. De mannelijke en de vrouwelijk energie , ze mogen er allebei zijn. De combinatie zorgt ervoor dat ik succesvol en gelukkig ben. Ik ben tegelijkertijd zacht en gevoelig en (daad)krachtig en analytisch.

Ik voel ook minder de behoefte om te kiezen. Waarom zou ik niet en mogen genieten en geld mogen verdienen! En tegelijkertijd creatief, spiritueel en gestructureerd mogen zijn!

Naast alle fijne hulp van edelstenen en essentiële oliën ben ik nog steeds verslaafd aan koffie chocola. Ik blijf fit door regelmatig te kickboksen maar doe ook aan yoga. Ik houd er van om veel te lezen, maar ook om te wandelen en sieraden te maken van edelsteen.

Wat zeggen anderen?

"Voor iedereen die worstelt met het opstellen van een businessplan kan ik het online programma dat Ada heeft ontwikkeld aanraden. Ze heeft een praktische tool gemaakt waardoor je gemakkelijker alle stappen die behandeld moeten worden kan doorlopen. Het geheel zorgt voor een duidelijk overzicht en geeft goed richting bij onderdelen waar je zelf misschien niet zo veel affiniteit mee hebt. Ik heb veel gehad aan deze tool en was daarnaast blij dat ik met Ada kon sparren als ik twijfelde hoe ik een bepaalde stap het beste kon invullen."

— Tilly Scholtze
VPromotions

"Ada's gestructureerde manier om een businessplan te schrijven, werkt naar een goed resultaat toe. De stappen wijzen zichzelf en het is fijn om de voorbeelden te lezen, zodat je goed weet wat de bedoeling is. Door het stapsgewijs schrijven blijf je goed gefocust en zo kun je het plan voor je business goed uitwerken. Mij heeft het heel goed geholpen om beslissingen te nemen over de structuur van mijn bedrijf en over de prioriteitsstelling. Ada hulp is ook echt heel fijn. Ze is goed benaderbaar en denkt constructief mee."

— Wendie Hagendoorn
Flevolandse zakenvrouw van het jaar, Schaapje Schaapje.

"Ik wilde een businessplan schrijven omdat ik meer structuur en helderheid nodig had. Als spiritueel coach vind ik dat soms nog lastig. Het businessplan heeft me veel inzicht in mezelf en mijn business gegeven, veel  inspiratie en een duidelijke intentie en doel. Daar voel ik mij nu heel zeker over!​ In het programma wordt alles makkelijk omschreven, het leest makkelijk en begrijpelijk weg. Ik vind dat persoonlijk erg belangrijk"

— Damaris Hardy
The Stardust Realm