Skip to content

Van hoofd naar hart

Na jarenlang in de zakelijke dienstverlening (bij grote adviesbureau’s, accountants- en advocatenkantoren) te hebben gewerkt, ben ik in 2012 begonnen als ondernemer. Ik kreeg weer grote corporate kantoren als klanten. Ik heb psychologie en communicatiewetenschap gestudeerd, en werkte als researcher, business development consultant en informatiespecialist bij verschillende kantoren.

In de afgelopen jaren heb ik een reis gemaakt van mijn hoofd naar mijn hart. In plaats van te doen wat er van me verwacht werd, ben ik meer gaan voelen wat ik wilde.
Daar pasten mooie edelstenen in, waar ik sieraden van maak (www.bebalancedbeads.nl) en daar pasten ook heerlijke essentiële oliën in (www.bebalancedoils.com).

Durf te voelen, durf te vertrouwen

Het is nog steeds een uitdaging voor me. Tientallen jaren leven vanuit het rationele denken, het kunnen beargumenteren, alles overwegen in dat drukke hoofd van me.
Ik val er nog in terug soms, als het spannend wordt. Maar dan is de uitdaging: rust nemen, en voelen wat er gebeurt in mijn lichaam. Een haptotherapeut heeft me hier goed bij geholpen, lichaamswerk, en heel veel edelstenen en essentiële oliën. Ik ben dankbaar dat ik weer bij mezelf gekomen ben, want zo voelt het. Ooit als kind, voelde ik ook. Maar door vele verhuizingen (van mijn geboorteland Nederland naar de kleuterschool België, naar de lagere school in Amerika en weer via Nederland naar het behalen van mijn baccaleaureat op de middelbare school in Frankrijk).
Rustig aan durf ik nu meer mijn plaats in te nemen, voor mezelf te gaan staan.

Ook in mijn aanbod zie je deze reis terugkomen. Van interim opdrachten bij grote corporate kantoren, ben ik businessplannen gaan schrijven voor ondernemers. Ik was meer persoonlijk betrokken bij de plannen, de dromen en de ambities van mijn klanten. Ik schreef gestructureerde plannen gebaseerd op informatie van buitenaf en van de ondernemer zelf, met doelen en acties. Daarna ben ik een stap verder gegaan: ik heb een online programma geschreven zodat ondernemers zelf gaan onderzoeken wat ze willen, waar ze van dromen, en hoe ze hun droom realiteit kunnen laten worden. Het is hun reis en ik begeleid ze daarin. De meeste klanten volgen daarbij hetzelfde pad: van hun hoofd naar hun hart.

WAT ZEGGEN ANDEREN?

"Voor iedereen die worstelt met het opstellen van een businessplan kan ik het online programma dat Ada heeft ontwikkeld aanraden. Ze heeft een praktische tool gemaakt waardoor je gemakkelijker alle stappen die behandeld moeten worden kan doorlopen. Het geheel zorgt voor een duidelijk overzicht en geeft goed richting bij onderdelen waar je zelf misschien niet zo veel affiniteit mee hebt. Ik heb veel gehad aan deze tool en was daarnaast blij dat ik met Ada kon sparren als ik twijfelde hoe ik een bepaalde stap het beste kon invullen."

— Tilly Scholtze
VPromotions

"Ada's gestructureerde manier om een businessplan te schrijven, werkt naar een goed resultaat toe. De stappen wijzen zichzelf en het is fijn om de voorbeelden te lezen, zodat je goed weet wat de bedoeling is. Door het stapsgewijs schrijven blijf je goed gefocust en zo kun je het plan voor je business goed uitwerken. Mij heeft het heel goed geholpen om beslissingen te nemen over de structuur van mijn bedrijf en over de prioriteitsstelling. Ada hulp is ook echt heel fijn. Ze is goed benaderbaar en denkt constructief mee."

— Wendie Hagendoorn
Flevolandse zakenvrouw van het jaar, Schaapje Schaapje.

"Ik wilde een businessplan schrijven omdat ik meer structuur en helderheid nodig had. Als spiritueel coach vind ik dat soms nog lastig. Het businessplan heeft me veel inzicht in mezelf en mijn business gegeven, veel  inspiratie en een duidelijke intentie en doel. Daar voel ik mij nu heel zeker over!​ In het programma wordt alles makkelijk omschreven, het leest makkelijk en begrijpelijk weg. Ik vind dat persoonlijk erg belangrijk"

— Damaris Hardy
The Stardust Realm