Van hoofd naar hart

Door vele verhuizingen in mijn jeugd kan ik me goed aanpassen. Geboren in Nederland, van de kleuterschool in België, vervolgens de lagere school in Amerika, naar de middelbare school in Nederland en Frankrijk was ik een held in me aanpassen. Me aanpassen aan andere culturen, talen en de verwachtingen van anderen.

Ik was blij zelf te kunnen kiezen wat ik wilde studeren, psychologie en communicatiewetenschap en in Nederland te blijven. Daarna heb ik veel kantoorbanen gehad in de zakelijke dienstverlening. In 2012 begon het te kriebelen, ik merkte dat ik vooral in mijn hoofd zat: plannen, analyseren, verklaren… Maar dit gaf me geen energie meer. Ik zei mijn baan op en ben als freelancer gaan werken.

Daarnaast had ik tijd om sieraden van edelsteen te maken en mijn eigen webshop te starten. Hier ging mijn energie weer van stromen. Van mijn hoofd ging ik langzaamaan naar mijn hart. Ik besefte ik dat het anders kon, dat in contact zijn met je lichaam een hele mooie manier om je eigen weg te vinden en je koers te blijven varen. Dat was voor mij een openbaring.  Ik heb geleerd met beter te aarden, meer in het hier en nu te zijn, en aanwezig in mijn lichaam. Hulpmiddelen waren en zijn nog steeds edelstenen zoals bergkristal, waardoor mijn energie weer gaat stromen, en beschermend labradoriet, en daarnaast ook aardende essentiële oliën.

Je staat aan het roer van je eigen leven

Deze zin, een van de basisaannames van de NLP studie die ik volgde in 2011, is dat je zelf verantwoordelijk bent voor alles wat er gebeurt in je eigen leven. Deze gedachte vond ik tegelijkertijd spannend als angstaanjagend. Ik had een leuk leven. Maar ik had niet het gevoel zelf aan het roer te staan. Over het algemeen paste ik me aan en was ik gelukkig als er harmonie was om me heen.

Nu  help ik ondernemers om te onderzoeken wat hun verlangens zijn en om hun dromen waar te maken. Hier geniet ik van. Ik voel de stroom van energie in mezelf waardoor ik me veel krachtiger voel. Ik sta steviger in mijn schoenen en laat me niet uit het veld slaan. Ik ben tegelijkertijd zacht en gevoelig en (daad)krachtig en analytisch.

Ik voel ook minder de behoefte om te kiezen. Waarom zou ik niet en mogen genieten en geld mogen verdienen! Creatief, spiritueel en gestructureerd en analytisch mogen zijn!

Naast alle fijne hulp van edelstenen en essentiële oliën ben ik nog steeds verslaafd aan chocola en geniet ik ook nog steeds van een wijntje. Ik blijf fit door regelmatig te kickboksen maar doe ook aan yoga. Ik houd er van om veel te lezen, maar ook om te reizen met mijn gezin en heb voor dit jaar alweer veel plannen voor zonnige bestemmingen gemaakt.

Ik ben er trots op dat ik inmiddels in staat ben om mijn analytische kant en mijn gevoeligheid met elkaar te combineren, zodat ik mensen goed aan kan voelen en met ze mee kan denken over hun volgende stap, of mee kan kijken naar alle mogelijkheden die ze hebben.

En naast alle fijne hulp van edelstenen en essentiële oliën ben ik nog steeds verslaafd aan chocola en geniet ik ook nog steeds van een wijntje. Ik blijf fit door regelmatig te kickboksen maar doe ook aan yoga. Ik houd er van om veel te reizen met mijn gezin en heb in 2020 alweer veel plannen voor zonnige bestemmingen gemaakt.

 

 

WAT ZEGGEN ANDEREN?

"Voor iedereen die worstelt met het opstellen van een businessplan kan ik het online programma dat Ada heeft ontwikkeld aanraden. Ze heeft een praktische tool gemaakt waardoor je gemakkelijker alle stappen die behandeld moeten worden kan doorlopen. Het geheel zorgt voor een duidelijk overzicht en geeft goed richting bij onderdelen waar je zelf misschien niet zo veel affiniteit mee hebt. Ik heb veel gehad aan deze tool en was daarnaast blij dat ik met Ada kon sparren als ik twijfelde hoe ik een bepaalde stap het beste kon invullen."

— Tilly Scholtze
VPromotions

"Ada's gestructureerde manier om een businessplan te schrijven, werkt naar een goed resultaat toe. De stappen wijzen zichzelf en het is fijn om de voorbeelden te lezen, zodat je goed weet wat de bedoeling is. Door het stapsgewijs schrijven blijf je goed gefocust en zo kun je het plan voor je business goed uitwerken. Mij heeft het heel goed geholpen om beslissingen te nemen over de structuur van mijn bedrijf en over de prioriteitsstelling. Ada hulp is ook echt heel fijn. Ze is goed benaderbaar en denkt constructief mee."

— Wendie Hagendoorn
Flevolandse zakenvrouw van het jaar, Schaapje Schaapje.

"Ik wilde een businessplan schrijven omdat ik meer structuur en helderheid nodig had. Als spiritueel coach vind ik dat soms nog lastig. Het businessplan heeft me veel inzicht in mezelf en mijn business gegeven, veel  inspiratie en een duidelijke intentie en doel. Daar voel ik mij nu heel zeker over!​ In het programma wordt alles makkelijk omschreven, het leest makkelijk en begrijpelijk weg. Ik vind dat persoonlijk erg belangrijk"

— Damaris Hardy
The Stardust Realm