Van hoofd naar hart

Door vele verhuizingen naar verschillende landen in mijn jeugd heb ik me goed leren aanpassen. Aan andere culturen, talen en de verwachtingen van anderen.  Daarna was ik  blij zelf te kunnen kiezen wat ik wilde studeren (psychologie en communicatiewetenschap) en in Nederland te blijven. Na meerdere kantoorbanen in de zakelijke dienstverlening begon het in 2012 te kriebelen: ik merkte dat ik vooral in mijn hoofd zat: plannen, analyseren, verklaren… dit gaf me geen energie meer. Ik zei mijn baan op en ben als freelancer gaan werken.

Daarnaast had ik tijd om sieraden van edelsteen te maken en te beginnen met mijn eigen webshop. Hier ging mijn energie weer van stromen. Van mijn hoofd ging ik langzaamaan naar mijn hart. Ik besefte ik dat het anders kon, dat in contact zijn met je lichaam een hele mooie manier is om je eigen weg te vinden en je koers te blijven varen. Dat was voor mij een openbaring.  Ik heb geleerd met beter te aarden, meer in het hier en nu te zijn, en aanwezig in mijn lichaam. Hulpmiddelen hierbij waren, en zijn nog steeds, edelstenen zoals bergkristal, waardoor mijn energie weer gaat stromen, en beschermend labradoriet, en daarnaast ook aardende essentiële oliën.

Mannelijke en vrouwelijke energie combineren

Nadenken, plannen, actie ondernemen komen allemaal vanuit een mannelijke energie. Voelen, verlangen, ontvangen daarentegen doe je vanuit een vrouwelijke energie. Ik heb de laatste jaren pas deze vrouwelijke  energie toegelaten. Ik liep er voorheen volledig aan voorbij. Mijn gevoel kwam niet aan bod, ik nam niet de tijd er bij stil te staan. Ik vind het een verrijking om meer te voelen, door meditatie, yoga,, de edelstenen en de essentiële oliën. Ik doe nu wat ik verlang, merk ook dat het me veel meer voldoening geeft.

Nu  help ik ondernemers om te onderzoeken wat hun verlangens zijn om vervolgens hun dromen waar te maken. Hier geniet ik van. De mannelijke en de vrouwelijk energie , ze mogen er allebei zijn. De samenwerking zorgt ervoor dat ik succesvol en gelukkig ben. Ik ben tegelijkertijd zacht en gevoelig en (daad)krachtig en analytisch.

Ik voel ook minder de behoefte om te kiezen. Waarom zou ik niet en mogen genieten en geld mogen verdienen! En tegelijkertijd creatief, spiritueel en gestructureerd mogen zijn!

Naast alle fijne hulp van edelstenen en essentiële oliën ben ik nog steeds verslaafd aan chocola en geniet ik ook nog steeds van een wijntje. Ik blijf fit door regelmatig te kickboksen maar doe ook aan yoga. Ik houd er van om veel te lezen, maar ook om te wandelen en sieraden te maken van edelsteen.

WAT ZEGGEN ANDEREN?

"Voor iedereen die worstelt met het opstellen van een businessplan kan ik het online programma dat Ada heeft ontwikkeld aanraden. Ze heeft een praktische tool gemaakt waardoor je gemakkelijker alle stappen die behandeld moeten worden kan doorlopen. Het geheel zorgt voor een duidelijk overzicht en geeft goed richting bij onderdelen waar je zelf misschien niet zo veel affiniteit mee hebt. Ik heb veel gehad aan deze tool en was daarnaast blij dat ik met Ada kon sparren als ik twijfelde hoe ik een bepaalde stap het beste kon invullen."

— Tilly Scholtze
VPromotions

"Ada's gestructureerde manier om een businessplan te schrijven, werkt naar een goed resultaat toe. De stappen wijzen zichzelf en het is fijn om de voorbeelden te lezen, zodat je goed weet wat de bedoeling is. Door het stapsgewijs schrijven blijf je goed gefocust en zo kun je het plan voor je business goed uitwerken. Mij heeft het heel goed geholpen om beslissingen te nemen over de structuur van mijn bedrijf en over de prioriteitsstelling. Ada hulp is ook echt heel fijn. Ze is goed benaderbaar en denkt constructief mee."

— Wendie Hagendoorn
Flevolandse zakenvrouw van het jaar, Schaapje Schaapje.

"Ik wilde een businessplan schrijven omdat ik meer structuur en helderheid nodig had. Als spiritueel coach vind ik dat soms nog lastig. Het businessplan heeft me veel inzicht in mezelf en mijn business gegeven, veel  inspiratie en een duidelijke intentie en doel. Daar voel ik mij nu heel zeker over!​ In het programma wordt alles makkelijk omschreven, het leest makkelijk en begrijpelijk weg. Ik vind dat persoonlijk erg belangrijk"

— Damaris Hardy
The Stardust Realm