Skip to content

Van hoofd naar hart

Vroeger zat ik vooral in mijn hoofd. Ik zag verbanden en was geïnteresseerd in mensen en de redenen dat ze deden wat ze deden. Mijn ratio was goed ontwikkeld, ik was vooral bezig met analyseren, beredeneren, verklaren en plannen. Maar ik was niet in contact met mijn gevoel. Ik deed dit allemaal zonder te voelen wat het allemaal met mij deed. Ik deed wat van me verwacht werd, en omdat het zo hoorde. Na de middelbare school ging ik studeren en vond een baan in de zakelijke dienstverlening. Uiteindelijk gaf dit me geen energie meer, ik was telkens op zoek naar wat me gelukkig maakte. Ik kreeg hier geen energie meer van, ik voelde de energie niet stromen.

Toen ik besefte ik dat het anders kon, dat in contact zijn met je lichaam niet een afleiding is maar juist een hele mooie manier om je eigen weg te vinden en je koers te blijven varen, was dat voor mij een openbaring. Door haptonomie en lichaamswerk heb ik beter leren aarden, geleerd meer in het hier en nu te zijn, en aanwezig in mijn lichaam. Maar hulpmiddelen waren en zijn nog steeds ook edelstenen zoals bergkristal, waardoor je energie gaat stromen, en beschermend labradoriet, en aardende essentiële oliën.

Sindsdien voel ik de stroom van energie in mezelf waardoor ik me veel krachtiger voel. Ik sta steviger in mijn schoenen en laat me niet uit het veld slaan. Ik ben tegelijkertijd gevoelig en daadkrachtig.

Helderheid en inzichten

Ik vind nog steeds heel veel verschillende dingen leuk, en wil niet kiezen tussen alle leuke dingen die ik graag doe. Voorlopig blijf ik die duizendpoot, die zowel creatief, analytisch, spiritueel als sociaal bezig is.

Mensen inspireren en energie geven vind ik heerlijk. Door mijn talent om gestructureerd dingen aan te pakken, kijk ik net op een andere manier naar een probleem waardoor ik op andere oplossingen kom. Geweldig vind ik dat. En ook de kennis die ik opgebouwd heb over de werking van de verschillende oliën. Als er nu iemand bij me komt met een probleem of een klacht weet ik daar feilloos een olie bij te vinden. Het maakt mij gelukkig als ik iemand op die manier kan helpen.

Ik ben er trots op dat ik inmiddels in staat ben om mijn analytische kant en mijn gevoeligheid met elkaar te combineren, zodat ik mensen goed aan kan voelen en met ze mee kan denken over hun volgende stap, of mee kan kijken naar alle mogelijkheden die ze hebben.

En naast alle fijne hulp van edelstenen en essentiële oliën ben ik nog steeds verslaafd aan chocola en geniet ik ook nog steeds van een wijntje. Ik blijf fit door regelmatig te kickboksen maar doe ook aan yoga. Ik houd er van om veel te reizen met mijn gezin en heb in 2020 alweer veel plannen voor zonnige bestemmingen gemaakt.

 

 

WAT ZEGGEN ANDEREN?

"Voor iedereen die worstelt met het opstellen van een businessplan kan ik het online programma dat Ada heeft ontwikkeld aanraden. Ze heeft een praktische tool gemaakt waardoor je gemakkelijker alle stappen die behandeld moeten worden kan doorlopen. Het geheel zorgt voor een duidelijk overzicht en geeft goed richting bij onderdelen waar je zelf misschien niet zo veel affiniteit mee hebt. Ik heb veel gehad aan deze tool en was daarnaast blij dat ik met Ada kon sparren als ik twijfelde hoe ik een bepaalde stap het beste kon invullen."

— Tilly Scholtze
VPromotions

"Ada's gestructureerde manier om een businessplan te schrijven, werkt naar een goed resultaat toe. De stappen wijzen zichzelf en het is fijn om de voorbeelden te lezen, zodat je goed weet wat de bedoeling is. Door het stapsgewijs schrijven blijf je goed gefocust en zo kun je het plan voor je business goed uitwerken. Mij heeft het heel goed geholpen om beslissingen te nemen over de structuur van mijn bedrijf en over de prioriteitsstelling. Ada hulp is ook echt heel fijn. Ze is goed benaderbaar en denkt constructief mee."

— Wendie Hagendoorn
Flevolandse zakenvrouw van het jaar, Schaapje Schaapje.

"Ik wilde een businessplan schrijven omdat ik meer structuur en helderheid nodig had. Als spiritueel coach vind ik dat soms nog lastig. Het businessplan heeft me veel inzicht in mezelf en mijn business gegeven, veel  inspiratie en een duidelijke intentie en doel. Daar voel ik mij nu heel zeker over!​ In het programma wordt alles makkelijk omschreven, het leest makkelijk en begrijpelijk weg. Ik vind dat persoonlijk erg belangrijk"

— Damaris Hardy
The Stardust Realm