Tien redenen waarom je niet zonder een Businessplan kunt

Weet je niet zeker of je jouw bedrijf op de juiste manier presenteert? Heb je het gevoel dat jouw talent nog niet helemaal naar voren komt? Ben je nog niet zichtbaar genoeg bij jouw doelgroep? Misschien durf je nog niet helemaal zichtbaar te zijn omdat je nog niet helemaal helder hebt hoe je je wilt presenteren.

Zelf jouw businessplan schrijven is een proces dat je enorme stappen zal helpen maken. Het geeft je vleugels, alles waar je van droomde wordt duidelijk en ligt vervolgens binnen jouw bereik. De resultaten van dit krachtige proces zijn niet te onderschatten. Het geeft je helderheid, geeft je inzichten in jouw talenten en zo ontstaat als vanzelf het pad dat jij te lopen hebt.

  1.    Je hebt met je businessplan jouw eigen op-maat-geschreven plan naar succes in handen

Wat een heerlijk gevoel als je jouw eigen concrete plan in handen hebt. Zo weet je waar jouw kansen liggen, wat je moet doen om succesvol te worden en met welke valkuilen je rekening moet houden. Een businessplan is jouw eigen route naar succes! Met jouw eigen businessplan in handen kan het niet mis gaan.

  1. jouw businessplan is helemaal afgestemd op jouw levensstijl, persoonlijke wensen en werk/privé balans

Jij bent degene die bepaalt hoe veel en wanneer je werkt. Parttime of fulltime, tijd voor sociale activiteiten, voor je kinderen in de schoolvakanties en buiten schooltijden…. Alles is mogelijk en verwerk je in jouw businessplan. Jij bepaalt de randvoorwaarden en wanneer je aan het werk bent en wanneer niet.

  1. Je raakt erdoor geïnspireerd

Het is leuk om jouw persoonlijke  plan te schrijven, want je schrijft over iets waar je hart sneller van gaat kloppen. Terwijl je het opschrijft wordt het steeds concreter en zo word je steeds verliefder op jouw product of dienst, je ziet hoe goed het in elkaar zit en voelt je gaandeweg steeds krachtiger en zelfverzekerder. Je staat na het schrijven van jouw businessplan stevig in je schoenen als je over jouw eigen bedrijf spreekt.

  1. Jouw businessplan geeft je altijd aan wat jouw volgende strategische stap is

In plaats van maar door te rennen en doen wat je altijd deed, zet je weldoordachte stappen die tot resultaten leiden. Zo ben je productiever. Doordat alles uitgedacht is twijfel je niet meer aan jezelf en wat je moet doen. Je plan staat als een huis.

  1. Het geeft je focus en duidelijkheid

Ondernemer zijn is soms eenzaam, je hebt geen leidinggevende die je vertelt wat de volgende stap is en ook geen collega’s om even mee te sparren. Daarom is het fijn als je een plan hebt waar je op terug kan vallen als je even door de bomen het bos niet ziet. In plaats van te blijven malen over verschillende scenario’s weet je nu wat je te doen staat. Het businessplan is een stevige basis waar je op kan bouwen.

  1. Een stok achter de deur om de gestelde doelen te behalen

Je kan dit plan voor het aankomende jaar schrijven en je eigen doelen stellen. Door het jaar heen kan je monitoren of je nog op schema zit om je omzet- of klantendoelstelling te halen. Het businessplan geeft je telkens de volgende actiepunten aan, in een logisch stappenplan.

  1. Je speelt in op trends en ontwikkelingen en haalt daar je voordelen uit

Externe economische trends en de ontwikkelingen die op jouw branche van invloed zijn ontgaan jou niet. In jouw businessplan wordt daar rekening mee gehouden, en speel je er zelfs heel goed op in.

  1. Je gaat heel anders kijken naar jouw bedrijf, jouw klanten, het werk dat gedaan moet worden. 

Zo blijkt dat je veel gemakkelijker resultaten kan behalen, veel effectiever kan werken en makkelijker contact legt met jouw klanten. Veel van de stappen waar je tegenop keek blijken helemaal niet lastig. Als je maar je huiswerk gedaan hebt en stap voor stap te werk gaat. Door een frisse blik op jouw werk kan je, zonder teveel energie te verliezen, de gewenste resultaten behalen.

  1. Je hebt jouw missie helder voor ogen

Als je jouw missie makkelijk kan verwoorden ben je goed voorbereid op mensen die vragen wat je doet. Daardoor is een post schrijven voor social media heel gemakkelijk, je weet wat je te bieden hebt aan wie, en je komt daardoor superkrachtig over.

  1. Je krijgt weer het gevoel dat je controle hebt over de processen en resultaten.

Doordat je een duidelijk overzicht hebt besef je weer dat jij degene bent die aan het roer staat binnen jouw bedrijf en die verantwoordelijk is voor de resultaten die je behaalt. Dit geeft een krachtig gevoel, jij bent degene die de beslissingen neemt die bij jou passen en als jij er 100% voor gaat  levert dat de resultaten op die jouw stoutste dromen overtreffen.

 

Laat een reactie achter